EU-val

Om knappt två veckor är det dags för val till Europaparlamentet, det första valet jag får delta i! Denna fantastiska demokratiska rättighet ska givetvis utnyttjas. Efter lite EU-info i skolans aula från nån centerpartist som tydligen var riksdagsledamot så bestämde jag mig för att surfa runt lite på partiernas hemsidor och bestämma mig för vilka jag ska rösta på.

Eftersom jag är en person som tycker att stater i slutändan bör avskaffas och vill se utveckling, så tog jag bort vänsterpartierna relativt snabbt. Konservativa typer som inte vill se EU utvecklas, sånt tycker jag inte om. Vänsterpartiet var iofs moderna med bloggar, twitter och sånt, men skenet lurar inte mig!

Därför över till högerpartierna. Moderaterna hade nån mening om att behålla vissa delar i Sverige - poof så försvann dom. Kristdemokraterna tyckte jag lät som ett skämt redan på förhand, jag är ju superateist, men jag gav dom ändå en chans. En chans dom inte direkt tog då deras hemsida var oerhört oprofessionell, poof bort med dom också.

Spanar sedan in centerns hemsida och det såg verkligen ut att vara något för mig! Höll med om det mesta, och har i stort sett bestämt mig för att rösta på partiet i fråga. Vad upptäcker jag då tror ni? Jo, det faktum att dom har nåt kyrko-dravel på sin hemsida!!

Vilket lämnade mig med Folkpartiet. Sökte på "kyrkan" på deras hemsida - ingen träff. Alltså klarade dom testet. Då jag i övrigt faktiskt höll med om mycket dom sa insåg jag att det nog kanske är Folkpartiet som kanske får min röst, Gluggeln som partiledare till trots. Menmen, det är knappt två veckor kvar till valet, så vi får se vart min värdefulla röst landar!

Mallen för två perfekta dagar

Torsdag: Nationellt prov i Matematik D.
Fredag: Nationellt prov i Matematik C.

Livet kan inte bli bättre! Tänk att på skoltid, under 4 timmar/gång, få sitta och göra nåt så roligt som att räkna matte! Det kan ju i stort sett bara överträffas av att sitta och programmera.

Med tanke på hur mycket jag gnällt på svenskan tänkte jag vara lite positiv också. Muntliga delen av nationella i svenska b gick alldeles utmärkt. Det finns fina delar med svenskan också!

RSS 2.0