Onödiga (TP)-kunskaper

Inte varit en speciellt bra dag idag. Blev totalt utskrattad av min flickvän (Cissi)och Christine idag. Spelade TP på lunchrasten, och jag fick en fråga om vart H.C. Andersen föddes. Tydligen borde man kunna detta. Tyckte faktiskt att Borlänge var en ganska bra och rimlig gissning, men det tyckte inte dom. Dom slet sina hår i förtvivlan och kunde till slut tydligen bara skratta åt det påstådda eländet.

Tycker det är lite dålig stil faktiskt. Det är inte jag som brukar gå runt och fråga vad en router är för något... jag säger inget mer, men om ni tolkade det som en pik mot någon, då tolkade ni det rätt. När jag tagit över världen ska alla TP-frågor vara datorrelaterade, så får vi se vem som skrattar då!

I maktens korridorer

Har idag besökt riksdagen med min klass! Vid idiotisk säkerhetskontroll undrade de konservativa (lärt mig fint ord!!) och inkompetenta (gammalt favoritord som alltid funkar!) vakterna argt vad min iPhone var för något. Har bara en sak att säga: amatörer. Annars var det nice att besöka maktens korridorer. Fick till och med se Carl Bildt, min favoritpolitiker! Titta bara vad han gjorde som 17-åring: http://www.youtube.com/watch?v=mA7yxpP02bI

Så ska det gå till! "Lagen förordar att vi är i skolan"...precis min stil!

På tal om skolan har det faktiskt kommit till min kännedom att lärare läst den här bloggen. En ängsligare och mindre självsäker person än jag hade kanske tyckt att detta varit jobbigt, men inte jag inte! Ser det tvärtom som mycket hedrande att en lärare väljer att lägga sin dyrbara (arbets)tid på MIN blogg! Ökar mitt självförtroende, som ju som ni alla vet inte är det sämsta!

Såg dessutom att Evelina påstod att Christine skulle ha skrivit inlägg i MIN blogg. Ptf, den datorinkompetenta människan skulle inte ens fatta hur hon loggade in på sidan. På sin höjd har jag låtit henne korrekturläsa mina inlägg innan de postas... men vad tusan, NÅT ska jag väl ha för att jag ständigt måste laga hennes datorer!

Google sync Iphone

Har provat google sync till min Iphone nu ett tag, det fungerar utmärkt. Alla mina google kalendrar är automatiskt syncade med molnet. (efter lite konfigurering). Om det inte funkar för dig byt till engelska så får du upp alla alternativ. gå till m.google.com eller klicka på bilden nedan för att läsa om det. eller gå till m.google.com på din iphone, komihåg att byta till engelska där.

Kladdkakemästaren

Utöver alla mina andra fördelar är jag även mästare på kladdkaka med marshmallows! Idag hade jag en liten spelkväll med några klasskamrater. Givetvís ville dom att jag skulle göra kladdkakan, eftersom dom vet att jag är mästaren. På grund av tidsbrist (jag är en mycket upptagen man) hann jag dock inte, så Evelina fick göra kladdkakan istället.

Ni kan ju själva föreställa er hur det gick. Den var förvisso klart ätbar, MEN, hon hade inte fattat att när man har i marshmallows måste man ha i extra smör! Annars blir det inte tillräckligt med kladd, och det ska ju trots allt vara en KLADDKAKA!!

För övrigt har jag nu äntligen fått börja ordentligt på Matte D, så som ni förstår leker mitt liv, även om det fortfarande är för mycket svenska på schemat för min smak. Matte for the win!! Blev förresten stor succé när jag på en mattelektion fick lära min klass hur man använder grafräknaren...stående ovationer i stort sett....jag är helt enkelt för bra!

Skaffa Windows 7

Tja,
alla ni som är trötta på Vista byt till nya Windows 7, helt gratis fram till augusti, men skaffa det nu erbjudandet går ut den 15 Februari. Det är precis som Vista men några ändringar. Det går att uppgradera från Vista och behålla alla sina filer som man skapat med vista, alla program måste dock installeras om. Gå till http://www.microsoft.com/windows/windows-7/beta-download.aspx eller klicka på bilden nedan.

Dropbox

Hittade ett bra sync program som syncar mappar mellan datorer över internet, och det bästa är att det fungerar på mac, windows och Linux, och man kan synca mellan de olika operativsystemen. programmet uppdaterar även filer när du har gjort en modifikation, så att du alltid har den senaste versionen. du kan även dela med dig med andra som har programmet så kan ni arbeta på ett dokument tillsammans över internet.

Gå till getdropbox.com eller klicka på bilden nedan för att testa det du också, bra att ha vid grupparbeten i skolan


Gå ur Svenska kyrkan


RSS 2.0